Kett艖s állampolgárság: Berettyóújfalu is segít

 

 

 

Nagyvárad - Kedden az RMDSZ Sas-palotabeli székhelyén közös sajtótájékoztatót tartott Biró Rozália váradi alpolgármester és Muraközi István berettyójfalui polgármester

 


Biró Rozália 
arra hívta fel a figyelmet: a debreceni önkormányzat felajánlotta, hogy az április 11-i városnapi ünnepség keretében, egy jól megszervezett rendezvényen a helyi Polgármesteri Hivatalban tegyék le az esküt mindazok, akik addig megkapják a kett艖s állampolgárságot. Egyébként a múlt héten az ottani anyakönyvi hivatal két munkatársa tartott képzést a váradi RMDSZ-székházban, nemsokára pedig néhány itteni személy elutazik Debrecenbe, hogy megtanulja az ügyintézés csínját-bínját annak érdekében, hogy hazatérve segítségére legyen azoknak, akik kérvényt szeretnének benyújtani. Kijavítják, átnézik majd az érintettek dossziéját, így remélhet艖leg elkerülhet艖 lesz majd az, hogy hiányos vagy hibás iratokkal menjenek az emberek a cívisvárosba. Arra a kérdésre, hogy le kell-e fordíttatni a felmen艖k iratait, az elöljáró azt válaszolta: egyeztetett Kósa Lajospolgármesterrel, aki azt mondta neki, hogy Debrecenben nem igénylik ezt, “de nem biztos, hogy a többi településen is hasonló az eljárás”.
Muraközi István bejelentette: az ötletet Berettyóújfalu is felkarolta, az ünnepélyes fogadalomtételre ebben az esetben május 23-án kerülhet sor. Amúgy a helyi anyakönyvi hivatal hetente egy külön napot (szerda) szentel a kérvények fogadására. Az intézmény 8-16 óra között látogatható, érdekl艖dni a (0036) 54/505-450-es telefonszámon vagy a murakoziistvan@berettyoujfalu.hu e-mail címen lehet.
 
Ciucur Losonczi Antonius

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Forrás: www.erdon.ro

Hírlevél

Amennyiben hozzájárulsz, hogy a későbbiekben információkat küldjünk híreinkről és programjainkról, iratkozz fel a hírlevélre.

Neved:
E-mail:
Telefon:
Ellenörző kód: