Az RMDSZ-nek kötelessége tájékoztatni

 

Bihar megye - A Bihar megyei RMDSZ ingyen fogja lefordíttatni a magyar állampolgárság megszerzéséhez szükséges dokumentumokat, és az erre a célra szolgáló fényképeket is ingyen készítteti el, jelentette be Szabó Ödön a megyei RMDSZ ügyvezet艖 elnöke.

A Bihar megyei RMDSZ szombati rendkívüli küldöttgy疟lésen Szabó Ödön ügyvezet艖 elnök a magyar állampolgárságról szólva emlékeztetett arra, hogy a megyei RMDSZ2004-ben 30 ezer aláírást gy疟jtött, azt kérve ezáltal, hogy a Magyarország terjessze ki a magyar állampolgárságot a határon túli magyarokra is. Ehhez kapcsolódva Szabó hangsúlyozta: „Nem vagyok hajlandó elfogadni semmilyen kioktatást. Nem igaz az, hogy egyeseknél van a bölcsesség köve, míg mások nem tájékoztathatnak a magyar állampolgárságról!” A politikus kiemelte azt, hogy a Magyarországgal szomszédos országok közül egyedül csak Romániában létesültek demokrácia központok, de mint mondta, az RMDSZ is folytathatja a tájékoztatást a magyar állampolgárság megszerzése ügyében. „45 embert képeztünk ki arra, hogyan  kell kitölteni az 疟rlapokat, milyen dokumentumokat kell beszerezni.” Szabó Ödön vehemensen hangoztatta, hogy a Bihar megyei RMDSZ öt nap alatt húszezer aláírást gy疟jtött, amelyeben ahhoz kértek a támogatást, hogy akarják-e az emberek azt, hogy tájékoztassák 艖ket a kett艖s állampolgárságról. „Mi házhoz visszük az információt, minden faluba, minden községbe elmegyünk” – szögezte le Szabó, aki hozzátette: „Jöv艖 hét végét艖l (ennek a hétnek a végén szerk. megj.) lesz forrás arra, hogy azRMDSZ irodákon keresztül ingyenesen fordíttassák le a polgárok a dokumentumaikat és készíthessék el a fényképeket.” Megemlítette: „akik nagy magyarnak tarják magukat, azok pénzért fordíttatják a dokumentumokat, kereskednek a magyar állampolgársággal, és a magyar kormány is kibírhatta vona azt a plusz költséget, ami a fordításokkal jár, ha már a demokrácia központok felállítására annyi pénzt költött.”  Szabó Ödön kitért arra is, hogy az RMDSZszemére vetették azt, hogy bizonyos helyeken megpróbálta megakadályozni demokrácia központok létesítését. Erre így reagált Szabó: „ki olyan hülye, hogy a gyilkos kezébe adja a fegyvert, amellyel aztán megygyilkolja 艖t?!” Végezetül a politikus felhívta az RMDSZ szervezetek figyelmét arra, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel folytassák a polgárok tájékoztatását a magyar állampolgárság megszerzése ügyében. „Az RMDSZ-nek nem csak lehet艖sége, de kötelessége tájékoztatni!” – mondta.

Forrás: www.erdon.ro

Hírlevél

Amennyiben hozzájárulsz, hogy a későbbiekben információkat küldjünk híreinkről és programjainkról, iratkozz fel a hírlevélre.

Neved:
E-mail:
Telefon:
Ellenörző kód: