Tájékoztató körútra mennekNagyvárad- Az RMDSZ Bihar megyei szervezete kilencnapos tájékoztató körútat tart az egyszer疟sített honosítási eljárásról, közismertebb nevén a kett艖s állampolgárságról. A karaván szerdán indult útnak.


Keddi sajtótájékoztatóján Szabó Ödön ügyvezet艖 elnök bejelentette: mivel közeleg 2011. január 1-je, mely id艖ponttól kezdve be lehet nyújtani a kett艖s állampolgárság igénylésére vonatkozó dokumentumokat, az RMDSZ Bihar megyei szervezete úgy gondolta, hogy információs körút keretében ismerteti az egyszer疟sített honosítási eljárással kapcsolatos tudnivalókat. Ennek érdekében els艖 körben 5 ezer példányban egy tájékoztató füzetet jelentetett meg, mely minden lényeges dolgot tartalmaz, úgymint: kik azok a személyek, akik jogosultak a kérelem benyújtására, milyen okiratok szükségesek, hol lehet letenni az állampolgársági kérelmeket, hogyan történik meg ezeknek az elbírálása, mi a teend艖 névmódosítás esetén. Ugyanakkor egy térképet is csatoltak a kiadványhoz azokról a határ menti településekr艖l, ahol az állampolgársági kérelmet be lehet nyújtani, valamint megtalálható benne a Hajdú-Bihar és a Békés megyei határközeli helységek anyakönyvvezet艖i irodáinak, illetve a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal regionális igazgatóságainak a címe és elérhet艖sége is.

A körút állomásai

A kilencnapos karaván minden olyan Bihar megyei településen megáll, ahol magyarok élnek, a fórumokra pedig általában az RMDSZ-székházakban, a polgármesteri hivatalokban vagy a közösségi házakban kerül sor. Szerdán Bogyoszlón, Szalacson, Érsemjénben, Érkörtvélyesen, Értarcsán és Szalárdon várják az érdekl艖d艖ket, akiknek a kérdéseire az RMDSZ helyi vezet艖i, illetve a státusiroda képvisel艖i válaszolnak.

A kampány további állomásai: Érmihályfalva, Székelyhíd, Kiskereki, Diószeg és Paptamási (november 18., csütörtök), Szentjobb, Micske, Tóti, Papfalva, Derna és Kövesegyháza (november 19., péntek), Berettyószéplak, Bályok, Vedresábrány, Érsz艖ll艖s és Margitta (november 22., hétf艖), Bors, Köröstarján, Oláhszentmiklós, Hegyközpályi, Hegyközcsatár és Bihar (november 23., kedd), Magyarkakucs, Rév, Élesd, Örvénd, Mez艖telegd és Mez艖telki (november 24., szerda), Gyanta, Tenke, Árpád, Mez艖baj, Erd艖gyarak, Ant/Tamáshida és Nagyszalonta (november 25., csütörtök), Belényesújlak, Magyarremete, Belényes, Kisnyégerfalva, Várasfenes és Köröstárkány (november 26., péntek), valamint az utolsó napon Köröskisjen艖, Fugyivásárhely és Váradszentmárton.

Ugyanakkor az említett kiadványhoz hozzá lehet az RMDSZ Sas-palotabeli székházában is, valamint az elkövetkezend艖 hetekben zajló küldöttgy疟léseken is. “Mint ismeretes, annak idején a Bihar megyei RMDSZ több mint 30 ezer aláírást gy疟jtött össze a kett艖s állampolgárság megadása érdekében, ezért úgy éreztük, hogy most is szerepet kell vállalnuk ez ügyben”, közölte a politikus.

Ciucur Losonczi Antonius

Forrás: www.erdon.ro

Hírlevél

Amennyiben hozzájárulsz, hogy a későbbiekben információkat küldjünk híreinkről és programjainkról, iratkozz fel a hírlevélre.

Neved:
E-mail:
Telefon:
Ellenörző kód: